26 Haziran 2011 Pazar

Sharp Aquos SH-12C

Japon teknoloji devi Sharp, süper güçlü bir akıllı telefon hazırladı. Bilgisayarlardan hiç de aşağı kalmayan donanımı ile dikkat çeken akıllı telefonun özelliklerini duyunca çok şaşıracaksınız.



Her yıl Barcelona'da düzenlenen Mobile World Congress yeni teknolojilere ve mobil cihazlara ev sahipliği yapan önemli bir etkinlik. Avrupa'nın en önemli mobil etkinliklerinden biri olan MWC'de duyurulan cihazlar, tüm dünyada büyük yankı uyandırsa da Japonya'daki kullanıcıları şaşırttığını pek de söyleyemeyiz.

Japon markalar, kendi ülkelerinde satışa sundukları mobil cihazlarda üst düzey teknolojiler kullanmak için adeta birbiri ile yarış içinde. Sharp da bu isimlerden biri. Firmanın sadece Japonya'da satılacağını açıkladığı bir model var ki tüm dünyada heyecan yaratmayı başardı.



Sharp Aquos SH-12C adı verilen cihaz, Android 2.3 işletim sistemine sahip. Tam 4.2 inçlik bir ekrana sahip olan telefonun ürettiği ekran çözünürlüğü ise 960x540 piksel. Elbette ki telefonun hayran bırakan özellikleri bunlar değil. Cihazda Qualcomm markasını taşıyan ve 1.4GHz hızında çalışan bir MSM8255 işlemci bulunuyor.

14.4Mbps'e kadar HSPA desteğinin bulunduğu telefonda 8 megapiksellik bir de kamera mevcut. Bu kamera 3D fotoğraf ve 3D video kaydı yapabiliyor. HDMI portu üzerinden de çektiğiniz bu görüntüleri üç boyutlu olarak aktarabiliyorsunuz.

GPS, Bluetooth, Wi-Fi gibi bağlantı birimlerini üzerinde taşıyan telefonun ağırlığı 138g ve 64mm x 127mm x 11.9mm ölçülerinde. Tüm bu özelliklere karşın 13.8mm kalınlığındaki telefonun sadece Japonya'da satışa sunulacağı belirtilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder